Nobody Knows

The Lumineers;

Nobody knows how to say goodbye
It seems so easy ’til you try
Then the moments passed you by
Nobody knows how to say goodbye

Nobody knows how to get back home
And we set out so long ago
Search the heavens and the Earth below
Nobody knows how to get back home

jadi budak kelas ada yang dah baca, apa dorang rasa tu aku tak pasti, ada yang macam sayup-sayup kedengaran lah kut. hahha. ada yang juga yang kata dorang boleh imagine macam aku tengah bercakap. dah memang aku terus type apa dalam kepala otak aku, jadi sememangnya yang tu jugak macam mana aku bercakap jadi kalau rindu boleh baca jee blog aku macam aku tengah cerita kat kau. hahah. lagi satu disebabkan post sebelum ni macam meloncat-loncat dari satu insiden ke satu insiden, itu yang buatkan post aku ‘so me‘. banyak cakap. kah.

aku tak tahulah tapi apa yang macam yang tinggal sekarang ni macam saki-baki perasaan jee. aku tak pasti sebab kalau nampak budak-budak Vert balik, dia sebak tu sebak tapi dia tak sesedih macam tengok orang lain balik. contoh baru saja tadi nak balik Dibah dengan Amira boleh gelak-gelak nak peluk. lepas tu masa dorang nak anta Aliya, Ecah dengan Amira macam pandang-pandang siapa nak nangis dulu (assumption aku lah dari twitter) haha. but then Tirah pulak upload dia menangis. so entah. maybe kalau dengan budak-budak Vert masih boleh kawal kut.

and aku pun tetap tak sure kalau-kalau kita dah memang tahu kita akan jumpa balik buatkan kita kurang sedih. aku tak tahu kau lah. tapi aku lah rasa aku akan susah nak jumpa kau. aku tak tahulah kenapa, mungkin sebab jauh satu dan mungkin lama-lama nanti kau pun dah tak kisah. manusia kan? bukan minta benda sebegitu tapi aku harapnya yang pertama tulah. yang aku doakan bahawa yang kau rasa relaks untuk berpisah sebab kau yakin kita akan jumpa lagi. aku nak pastikan masa yang ada tinggal ni digunakan dengan seeloknya lah. banyak jugak kawan baik kawan rapat tapi bila dah lama-lama aku yang terpaksa tengok perasaan tu berubah dan rindu sekadar rindu tapi tak macam dulu. tak apalah. ketentuan Allah ya dak? “di sebalik sesuatu akan pasti ada sesuatu, redha, bersangka baik“. aku tahu kawan tak boleh bawak ke kubur, tapi kawan boleh bawak kita ke syurga, kalau saling tolong-menolong, mengingatkan dan lain-lainlah.

okay berbalik kepada Vert Academy, dah selesai dah meeting sampai ke 4. atas tu kedua. yang pertama meeting dari jam 9:30 sampailah pukul 3. pagi ya. hahah. waktu yang Amira seorang saja aktif. Tirah dah malas dah. kah. sebelum-sebelum meeting ke 4 adalah dalam 3 perjumpaan dengan Dr Yusoff (tahniah juga diucapkan atas keluarga baru semoga menjadi anak yang soleh wuhu), satu dekat bilik dia, satu dekat meja kayu, satu dekat foyer. hahah. dengan Dr mana-mana is fine asalkan dia nak bagitahu update.

ini pulak meeting ketiga, lepas photoshoot. Enon dengan Lata dah takde masa ni. jadi anak-anak dorang yang tolong uruskan tapi stress dia tetap sama and lawak dia tetap sama. hahah. Ah Chong dengan rambut dia makin lama makin nak mendongak ke langit. dengan Ecah yang timbulkan persoalan lepas tu dia yang bagi jawapan. yang ni dari jam 12 sampai 5. boleh tahan sikit kali ni. nak habiskan proposal C lah D lah. apa lah. sampai jujur aku punya takut sampai aku yang malas dan nak tarik diri. hahah.

masa ni pulak yang terakhir, Lola yang present bhai. dia bentangkan aktiviti. dah bukak majlis pastu terus carut. amende entah. hahah. oh jangan lupa woit kau tak reply text aku yang Dr nak senarai tu nanti. kali ni Jenab pulak yang dah balik. so see you guys again soon, tak tahu nak merempat mana nanti. harapnya ada tempat. see you guys again soon. boom. tunggu lagu tema Vert nanti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s